29-03-2026:11:59
(28-03-2026:23:05)AXRINN yazdı: Bir şey sormak istiyorum kaynak toplama sistemi konusunda kaynakları manuel binadan topladığımızı bunun amacının oyuncuları aktif tutmak olduğunu yazmışsınız şimdi calradia online dan yola çıkmak gerekirse zaten calradia online hayat offline diye slogan attigimiz bir oyun burası yani hayat bitiriyor özellikle günlerce süren savaşlar uyku düzeni bozan cinsten oluyor demem o ki eğer bu oyun benzer bir yapıdaysa aktif tutmakdan çok bunaltma etkisi gösterebilir detay verir misin?
İki oyuncu var bunlardan birine A diğerine B oyuncusu diyelim.
A oyuncusu günde 2-3 defa giriyor kaynaklarını girdiği zaman tek dokunuşla kaynaklarını topluyor. Hiçbir sorun yok günde 10 farklı zamanda giren oyuncuyla herhangi bir kaynak kaybı yok.
B oyuncusu 2-3 günde 1 oyuna giriyor. B oyuncusu kaynağını yine en tepeden topluyor fakat asla A oyuncusu kadar kaynak toplayamaz çünkü kaynak toplama kapasitesini aştığı için yeni üretim olmuyor.
Özetle oynanışta sizi kesinlikle yoracak bir mekanik değil.
(28-03-2026:23:30)Galanoth yazdı: Katılıyorum oyunun en büyük eksisi bu bence oyun keyifli olmaktan çok eziyete dönüşüyor. Oyunun oynanma amacı biz sizi yendik biz sizi dövdük tamamen oynanışın zevkli hale gelmesi lazım.
Calradia Online'ı geliştirirken birçok oyunu baz almıştık bunlardan birinde köyünüzü dahi ilhak edebiliyorlardı. Bunu kırıp sadece kale ve şehirlerin ilhak edilmesinin oyunu rahatlatacağını düşündük fakat savaş mekaniğimiz öylesine kilitleyiciydi ki oyuncularımızın savaş anlarında nefes alması dahi güç hale geldi. Bu durum ilk başta oyunun sahibi olarak bizleri memnun etse de uzun vadede oyuncuların mentalini gerçekten düşürüyordu. Yeni oyunda bunu düşünerek savaş mekaniklerini daha derin ve oyuncuların mentallerini koruyan bir yapıda yaptık, oynayınca zaten siz de bunu anlayacaksınız.
(28-03-2026:23:33)AXRINN yazdı: kötü düşünmek istemem fakat inşallah premium alarak otomatik toplamayı aktif edebilirsinizin ayak sesleri değildir.....
Lords&Empires'ta şuan hiçbir ücretli içeri yok, daha planlamadık fakat otomatik kaynak toplama diye bir mekaniğimiz olmayacak.